Wijn, Sydney en duiken!
Door: Bob & Lis
25 Mei 2011 | Australië, Byron Bay
Hoe is het leven daar?
Super bedankt voor al jullie leuke reacties, kei gezellig!
Hier gaat het nog steeds goed. We zijn elkaar nog steeds niet beu, hebben allebei nog geen onnatuurlijke blauwe ogen, het weer is inmiddels beter en de lekkere maaltijden die wel zelf bereiden vullen onze buikjes goed rond. Nee, slecht hebben we het hier zekers niet!
Dus om meteen even op moeders' vraag terug te komen: koken jullie vaak zelf? Nou en of! In de 7,5 week dat we hier zijn hebben we slechts 6 keer buiten de deur gegeten: 1 x lunch in outback restaurant (menu: kangaroo, emu en kameel), 3 x restaurant en 2 x bij familie / kennissen thuis, doen we niet slecht toch! (ohja en vnv gaan we voor de eerste keer naar Domino's Pizza dus dat is dan 7 tegen de tijd dat jullie dit lezen :-D)
Zelf koken menu: rijst, pasta, rijst, pasta en rijst, pasta, rijst en pasta met pasta saus of blikjes tonijn/groenten en af en toe afwisselen met een soepie, brood, maaltijdsalade en aardappeltjes met groenten en een worsie op de barbie (neee niet die chick van Ken, maar dat is Australisch voor BBQ). Doen we best aardig toch!
Ok, waar waren we gebleven... Tasmanie, het mooie maar wel brrr koude eiland.
Eenmaal terug op het vaste land hebben we onze hippie camper opgehaald en zijn we een achternaam genoot van Lis op gaan zoeken. Familie? Nog geen idee, maar per toeval in contact gekomen via LinkedIn. Hij bleek met zijn gezin een wijngaard te hebben, Welshmans Reef Vinyard, net boven Melbourne. Op zijn gastvrije uitnodiging zijn we daar een bezoekje gaan brengen en daar hebben we zeker geen spijt van gehad! Een super vriendelijk ontvangst door Ron, zijn vrouw en zijn dochter in zijn warme huis met de lasagna net uit de oven (jeeeeej voelden wij ons ff lullig dat wij 2 uur later kwamen door een toeristische D-toer a-la-ons mam, die hier ook goed in is hahaha, nee heb het van geen vreemde).
We mochten hier twee nachten gebruik maken van een heerlijk warm en groot bed met frisse lakens... hmmm dat was zo fijn!!
Naast wat toeristische dingen zijn we ook nog uit eten geweest en hebben we van hem geleerd hoe het proces van wijn maken in zijn gang gaat. Dus ik zeg: een wijngaard in Retie volgend jaar!!! Hmmm of toch niet, gezien het klimaat :-S anyway, we hebben natuurlijk lekker een doosje wijn mee genomen voor de rest van de trip.
Vanuit de wijngaard zijn we we vol gas (ofja niet TE hard natuurlijk) ruim 800 km verder gereden naar Wollongong, onder Sydney, om (andere) familie van Lis op te zoeken. Tante Corrie was net 80 geworden, helaas hebben we net haar verjaardag gemist! Jammer! We hebben een paar nachten bij neef Paul en Sonja gelogeerd. Zij hebben in februari een prachtige dochter gekregen, dus we hebben even kunnen checken of we daar al aan toe zijn ;-) haha nee jongens, nog niet dus!
Ook met hen hebben we weer de toerist uitgehangen (dat zijn we immers toch ook!) en zijn we naar de Blue Mountains geweest. Super mooi National Park waar een blauwe waas over hangt vanwege de eucalyptus olie dat uit de bomen komt.
Natuurlijk zijn we ook een paar dagen in Sydney geweest om het o-zo beroemde Opera House en de Harbour Bridge zelf eens op de foto te zetten. We hadden lekker weer en dus mooie foto's kunnen maken. Ook van de populaire stranden Manly en Bondi Beach, The Rocks, Botanic Gardens en de shopping malls. Na twee dagen door de stad geslenterd te hebben hebben we nog een nachtje lekker geslapen in het relaxte bed bij Paul en Sonja om daarna weer dagelijks ons bed op- en af te breken, jippie hippie!! Maar, hier krijgen we weer andere avonturen voor terug he :-)
Inmiddels zijn we in Byron Bay aanbeland en hebben we bijna alle nachten langs de stranden van de mooie oostkust doorgebracht. Gewoon ergens je camper neerplanten (er staan toch niet voor niets bloemetjes op??), bedje opmaken, gordijntjes dicht en pitten maar. Hoe vet is dat als je 's ochtends de gordijntjes weer open doet, je het raam open schuift omdat die zo beslagen is, en je vervolgens recht de zee in kijkt!! Jammer is dan weer dat er geen toilet is :-s
In Port Macquarie hebben we een Koala Ziekenhuis bezocht en in South West Rocks een gevangenis uit de 19e eeuw.
Afgelopen weekend was het helaas niet zo'n lekker weer. Dus Bren, niet leuk om te horen dat jij naast het voetbalveld zit te bakken in de zon terwijl wij hier in onze camper voor de 100e keer Yathzee spelen omdat het regent buiten! Echt niet leuk!! Hihi
Maandag ben ik (Lis) begonnen met mijn duikcursus! Cadeautje van Bob voor mijn verjaardag nog, hoe lief is dat!! Dagje studeren, dagje in het zwembad alle materialen en paniekmomentjes uittesten (niet doen in de zee dus hihi) en vandaag de eerste twee duiken in de zee gedaan. Hoe gaaf is dat dan!! Bob is hier ook gaan duiken. Dolfijnen, haaien, schildpadden, veel vissen en een manta ray gezien! (ohja en die dikke vis uit Shark Tale, die zich opblaast als ie kwaad wordt... ben even kwijt hoe die heet!) Morgen nog 2 duiken en dan hopelijk mijn duik certificaat (SSI ;-)) op zak!
Hmm, volgens onze buikjes is het Domino's time! Dus dat was het dan weer (jaja gelukkig er komt weer een eind aan ons verhaal)!
Groetjes Lis en Bob
25 Mei 2011 - 12:04
Noudje :
Jullie hebben het veel te goed, wens jullie veel plezier en pas goed op elkaar.
Overigens hier is het ook 23 graden en komende zondag met z'n alle BBQ op de Hockey club.
Salute. -
25 Mei 2011 - 12:06
Snelluh:
Lachuh! Fijn dat jullie ook gezonde eten ;)
Gaaf hoor duiken en wat lief van Bobke! Dikke kus voor jullie -
25 Mei 2011 - 12:18
Pau:
Dat ziet er weer goed uit!
x -
25 Mei 2011 - 12:23
Kim:
Hey Lis & Bob,
Klinkt allemaal weer super!
En Lisje, ook duiken? Dan moeten jullie zekers een x mee naar Bonaire! Jullie duiken, en ik vanaf de kant kijken hoe goed jullie dat doen ;-)
Nou geniet nog lekker daar, en ik zie het volgende verhaal wel weer verschijnen! -
25 Mei 2011 - 12:31
Inge:
Wow je hebt gewoon bij je duikcertificaat!! Gave foto's en leuk dat jullie zo veel verschillende dingen doen! Tot een volgend verhaal!
(en wij hier maar ploeteren...).
X -
25 Mei 2011 - 13:36
Esther:
Wat maken jullie veel mee zeg, om over het zien maar te zwijgen.......hoezo jaloers?????
Geniet er maar met volle teugen van, voor jullie het weten zitten jullie weer in ons Kikkerlandje (maar niet heus, het is hier al wkn prachtig weer,nu ook 20 graden)dikke knuf van mij. -
25 Mei 2011 - 13:49
Hilde:
Hee Lieve Lis en Bobke,
Wauw wat een verhalen en die foto's zijn ook zooo vet die jullie maken!! Ik zei toch dat duiken een goed idee was lis, mooi dat jij nou ook met het duikvirus besmet bent:) En gaaf Bob wat je allemaal al bent tegengekomen onder water! Volgende x lezen we dus hoe het samen duiken is geweest, want dat duikbrevet komt vast snel goed als je het zo leuk vindt om te doen! Wel beetje uitkijken met al die haaien daar he!! kus -
25 Mei 2011 - 16:51
Frans:
eigenlijk maar 2 woorden.
COOL en ENJOY.
Daar is eigenlijk alles wel mee gezegd.
Oh en een beetje jalours ;-)
gr Frans -
25 Mei 2011 - 19:41
Bren En Rob:
oh wat is het toch iedere keer weer leuk om jullie verhalen te lezen en de foto`s te kijken!
En ik mocht jullie ook wel een keer jaloers maken met het zonnetje hier, dat is niks tegenover alles wat jullie nu meemaken! maar ik zal je gerust stellen, de zon gaat hier nu ook een paar dagen minder schijnen...
En wrm heb je dan ook geen carcasonne meegenomen in plaats van yahtzee, is daar geen reiseditie van? :p
Heel veel plezier daar nog !!! -
26 Mei 2011 - 07:20
Wil:
Ik geniet mee met jullie.......werkt wel aanstekelijk moet ik zeggen......zet me aan het denken !!!!!!
Geniet van alles en elkaar...liefs...Wil -
26 Mei 2011 - 07:45
Claudia:
He toeristen,
Altijd handig familie, vooral familie met een wijngaard, lieve tantes, lekkere bedjes, gastvrijheid en reisleiding skills. Helemaal top toch. He maar waarom zijn die raampjes beslagen???????? hihi. Maar goed ik ben wederom jaloers. Genietze en kijk nu al uit naar jullie volgende verhaal.
Dikke Kus Clau -
26 Mei 2011 - 20:44
Britte:
Oehh heel herkenbaar en heel vet weer :)
Ook zo tegen de stroom in gesparteld op Bondi beach of zijn jullie wel verstandig geweest (hadden fem en ik dat programma maar vaker gekeken).
Wat vonden jullie van byron bay? Nimbim toch niet overgeslagen he ;)
Vet dat je bent gaan duiken lis, af en toe even in je arm knijpen dat het daar echt zo mooi is en niet onder water gegild toen je je 1e haai zag? Haha.
Blijf er lekker van genieten samen! Xx -
03 Juni 2011 - 04:40
Erik Matser:
Goed om te zien dat jullie het zo naar jullie zin hebben, ben zo jaloers! Leuk Lis dat je nu ook je duikbrevet hebt, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open, zo rustgevend als je al die dieren zo rustig voorbij ziet zwemmen. Geniet er nog maar van want het is voorbij voordat je het weet. Gr. Erik -
03 Juni 2011 - 19:22
Grada En Leon:
hey lis en bob.
zo te zien en te horen gaat het super met jullie.
heel fijn om te zien dat jullie zo"n fijne tyd hebben.
echt leuk jullie verhalen en foto"s hihi
veel plezier met het duiken.
en inderdaad terug komen met je certificaat he....
veel plezier nog verder.
gr van grada'leon ende kids xxx